Wednesday, March 30, 2011

Blog PakarHowTo: “Panduan cara berbakti kepada kedua ibu bapa” plus 1 more

Blog PakarHowTo: “Panduan cara berbakti kepada kedua ibu bapa” plus 1 more


Panduan cara berbakti kepada kedua ibu bapa

Posted: 30 Mar 2011 11:43 AM PDT

Redha Allah adalah terletak pada redha ibu bapa kita. Kalau ibu bapa kita marah atau kecil hati dengan kita, maka jawabnya susah lah hidup kita. Bukan hanya di dunia jer tak selamat (tiada keberkatan), malah lebih teruk nasib kita di akhirat nanti. Jadi, saya menyeru kepada anda semua agar taati dan jaga lah kedua ibu bapa [...]

Hukum Tarian Poco-poco

Posted: 30 Mar 2011 09:20 AM PDT

Kongsi artikel ni di FBAssalamualaikum kepada semua pembaca. Saya minta maaf sebab dah lama benar saya tak update blog ni. Bagi mereka yang masih tak tahu, sebenarnya saya baru saja kehilangan ayahanda tercinta yang telah pulang ke rahmatullah pada 24 Mac 2011 yang lepas. 4 bulan lepas, saya kehilangan ibu. Dan kini, kedua-dua orang yang [...]

Monday, March 21, 2011

Blog PakarHowTo : Tips mudah untuk khusyuk solat

Blog PakarHowTo : Tips mudah untuk khusyuk solat


Tips mudah untuk khusyuk solat

Posted: 21 Mar 2011 10:22 AM PDT

Kongsi artikel ni di FBMaaf semua, saya tak sempat nak tulis panjang. Sekadar nak kongsi 5 tips mudah bagaimana untuk khusyuk dalam solat. Apakah tips untuk khusyuk solat itu? Jauhi maksiat dalam hidup kerana ia memberi kesan negatif kepada hati. Selesaikan dahulu urusan kendiri (contohnya qada’ hajat(buang air), makan dan sebagainya). Fahami dan cuba hayati setiap apa [...]

Friday, March 18, 2011

Blog PakarHowTo : 7 Tipu Daya Syaitan Yang Mesti Anda Tahu

Blog PakarHowTo : 7 Tipu Daya Syaitan Yang Mesti Anda Tahu


7 Tipu Daya Syaitan Yang Mesti Anda Tahu

Posted: 18 Mar 2011 09:04 AM PDT

Kongsi artikel ni di FBTahukah anda siapakah Syaitan sebenarnya? Apakah kerja Syaitan? Bahayakah Syaitan kepada kita? Sila baca artikel di bawah ini untuk kita lebih memahami makhluk yang bernama Syaitan. Seterusnya menjadikannya sebagai musuh ketat kita. 7 Tipu Daya Syaitan Yang Mesti Anda Tahu …………………………………………………………………………………… Pertama: Syaitan melarang manusia taat kepada Allah. Sedangkan orang-orang yang dipelihara Allah akan menolak ajakannya [...]